FCC Flying Devils

Sport Blog

Eigen sportschool beginnen

Je eigen sportschool beginnen of fitnesscentrum is niet eenvoudig, maar het kan enorm lonend zijn als je bereid bent om hard te werken. In dit artikel laten we je zien hoe je je eigen sportschool kunt beginnen.

Vind financiering

Als je eenmaal tevreden bent binnen de branche en weet wat voor soort sportschool je wilt opzetten, moet je uitzoeken waar je het geld kunt vinden om te beginnen. Experts zeggen dat het gewoonlijk ongeveer € 50.000 kost om uw eigen sportschool te beginnen, maar veel daarvan zal afhangen van waar je een winkel opzet. In Amsterdam kan het bijvoorbeeld meer dan € 500.000 kosten om begonnen. Andere plaatsen zijn mogelijk minder duur.

Wees strategisch over de locatie

Locatie is waarschijnlijk een sleutelfactor binnen uw bedrijfsplan, aangezien locatie vaak cruciaal is voor het voortbestaan ​​van een sportschool. Eerst en vooral wilt je wat marktonderzoek doen naar uw verwachte klantenbestand. Zoek uit welke belangrijke demografische gegevens het grootste deel van uw voetverkeer uitmaken en zoek uit waar een hoge concentratie van die personen te vinden is. Toegankelijkheid en gemak zijn belangrijk voor de meeste sportschoolleden. Probeer een plek te vinden die gemakkelijk bereikbaar is met de auto, te voet en met het openbaar vervoer.

Ondertussen moet je aan huur denken. Tenzij je een grote financiering heeft verworven, is de kans groot dat je ruimte moet huren. Dit varieert van locatie tot locatie en moet worden meegenomen in uw initiële bedrijfskosten. Je moet er ook voor zorgen dat je schriftelijke toestemming heeft gekregen van uw verhuurder of de eigenaren van het gebouw om wijzigingen aan te brengen of bouwwerkzaamheden uit te voeren. Het kan immers zijn dat de indeling van het pand moet aanpassen aan de wettelijke richtlijnen.

Zoek de juiste apparatuur

Als je eenmaal financiering en de perfecte locatie hebt, moet je je lege ruimte omtoveren tot een levendige sportschool. Daar is veel apparatuur voor nodig – en het zal niet goedkoop zijn.

Voor serieuze lifters moet je beslist basisuitrusting voor gratis gewichten aanschaffen. Dat omvat bankdrukken, squatrekken, deadlift-matten, dumbbells en rekken voor curls en dips. Je wilt ook cardio-apparatuur hebben, zoals fietsen, roeimachines en loopbanden. Ter referentie: je kunt een fatsoenlijke loopband vinden vanaf ongeveer € 150 per stuk. Maar afhankelijk van uw opstartgrootte, wilt je misschien meerdere machines kopen. Isolatieapparatuur zoals legpress, triceps extension en chest fly-machines zijn ook populaire fitness-nietjes.

Vergeet ook niet aan lessen te denken. Als je van plan bent om Zumba- of yogalessen te leiden (of iemand anders in te huren), heb je studioruimte en gemeenschappelijke apparatuur nodig voor deze lessen. Het klopt allemaal heel snel, maar het is allemaal essentieel om ervoor te zorgen dat je de uitrusting hebt die je leden verwachten.