FCC Flying Devils

Sport Blog

Waarom een SUP board van MOAI kopen? Alle ins & outs!

Zwembad

Ben jij een echte daredevil en wil jij het water op met een SUP board? Of wil je gewoon lekker dobberen en peddelen? Dan is suppen echt iets voor jou. Als je wilt suppen heb je natuurlijk een goed board nodig en wanneer je op zoek gaat naar een geschikt exemplaar kom je tot de ontdekking dat er enorm veel verschillende soorten boards verkrijgbaar zijn. Zowel in lengte als in breedte terwijl je ook kunt kiezen voor een opblaasbare of niet-opblaasbare variant. En dan heb je ook nog verschillende merken waaruit je kunt kiezen. In onze blog vertellen we meer over de kwalitatief hoogwaardige SUP boards van het merk MOAI.

Van Nederlandse makelij 

Het merk MOAI is een Nederlands merk al doet de naam vermoeden dat ze in het buitenland zijn gevestigd. De fabrikant specialiseert zich in het produceren van kwalitatief hoogwaardige SUP boards, maar dat is niet het enige dat ze maken. Ze maken namelijk ook sterke kajaks, boten en zeilen voor het windsurfen. Ze zijn inmiddels dan ook een gerenommeerd merk binnen de wereld van watersporters en recreatieve gebruikers.

MOAI; een bijzondere naam

Door het kopen van een MOAI SUP board steen je dus lokale ondernemers. Het bedrijf is immers ontstaan en gevestigd in Nederland. De naam is echter niet Nederlands. Het is zelfs een heel leuk verhaal hoe het is ontstaan! De oprichter van het merk wil namelijk een eerbetoon brengen aan de Polynesische ontdekkingsreizigers die als eersten met een kano over de oceaan reisden. Zij hebben ook het eiland Rapa Nui ontdekt. Bij ons beter bekend als Paaseiland. Hier staan de monolithische menselijke standbeelden die door de bevolking van Rapa Nui zijn gemaakt om hun voorouders en de ontdekkingsreizigers te aanbidden. De beelden worden ook wel de Moai’s genoemd. Nu weet je dus waar de naam MOAI vandaan komt!

MOAI staat voor innovatie en techniek

Elk merk heeft zijn kernwaarden en unieke eigenschappen. MOAI staat vooral voor innovatie en techniek. Ze blijven investeren in het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige SUP boards en producten waarmee je het water op kan. Zij doen uitgebreid onderzoek, maar ze luisteren ook aandachtig naar de feedback van klanten. Door hier tijd, geld en energie in te steken kunnen ze hun producten blijven innoveren. Het assortiment bestaat inmiddels ook uit verschillende soorten SUP boards die je kunt kopen. 

Het assortiment van stand up paddle boards

De SUP boards van MOAI zijn doorgaans niet-opblaasbare varianten met prijzen die variëren tussen de € 400,- en € 1200,-. De prijzen zijn afhankelijk van de kwaliteit van het board, de maat en de vorm. Ieder board heeft zijn unieke eigenschappen en het ene board is bijvoorbeeld veel meer geschikt om te racen of om te stunten terwijl een ander board juist een betere keuze kan zijn als je recreatief wilt varen. MOAI heeft ook ultra lichtgewichte SUP boards die vooral bij watersporters enorm populair zijn! En ze bieden ook boards aan die je eventueel met de juiste toebehoren kunt ombouwen tot kajak.