FCC Flying Devils

Sport Blog

Wat gaat er vooraf aan het openen van een eigen sportschool?

Je hebt de knoop doorgehakt, je wil een eigen sportschool starten. Maar weet je eigenlijk wel wat er allemaal nodig is om deze droom waar te maken? Allereerst is het goed om te je af te vragen waarom je eigenlijk een sportschool wil openen. Mensen zijn het in het algemeen eens dat je het alleen lang volhoudt als je iets doet waar je passie voor hebt. Als de enige insteek geld verdienen is, is de kans groot dat je de eerste drie jaar niet haalt. Uitzoeken waarom je precie een gym wil openen helpt je gefocust blijven in je werk. Wees ook eerlijk met jezelf, misschien kom je erachter dat je eigenlijk personal trainer of instructeur wil worden.

Zorg dat je eruit springt

Het kan helpen om je te focussen op een kleinere doelgroep dan gewoon sporters in het algemeen. Zo kun je gaan voor een sportschool met een specialiteit. Denk hierbij aan een sportschool die gespecialiseerd is in bijvoorbeeld yoga, pilates of spinnen. Je kunt groepslessen aan gaan bieden op verschillende moeilijkheidsgraden gebaseerd op deze specialiteit. Als je er ook voor zorgt dat er trainers zijn die zich focussen op deze specialiteit, heb je al een hele sterke basis gecreëerd voor het sportschool starten.

Werknemers aannemen Voordat je fitnessinstructeurs en personal trainers aan gaat nemen is het goed om hun training en ervaring goed door te lezen. Vraag hier tijdens een sollicitatiegesprek ook goed naar. Hiernaast is het slim om altijd te beginnen met een proefperiode. Zo kun je kijken of jullie wel goed bij elkaar passen, en of zij wel de juiste persoon zijn voor jouw sportschool. Om te bepalen hoeveel mensen je aan gaat nemen en wie, is het goed om te bedenken wat jouw eigen rol zal zijn binnen de sportschool. Word jij zelf de hoofdinstructeur of wil je daar