FCC Flying Devils

Sport Blog

Op vakantie in eigen land

Iedereen droomt er altijd van om naar het buitenland te gaan en daar allemaal leuke dingen te doen. Of je nou houdt van lekker zonnen op het strand, winkelen in mooie steden of wandelen door prachtige natuurgebieden. Voor elke persoon is er wel wat te vinden. Maar nu is het lastig om te reizen met de Corona situatie. Of misschien is het voor jou toch net te duur om helemaal naar het buitenland te gaan. In deze gevallen kun je voor de meeste vakanties ook terecht in ons eigen Nederland. Hier hebben we ook natuurgebieden, leuke steden en mooie stranden.

Strandvakanties in eigen land

Stel je bent het soort persoon dat het liefst naar het strand gaat, dan is Nederland helemaal geen slecht idee. De stranden zijn misschien niet zo mooi als in Griekenland en het water is niet zo warm als het water in de Middellandse Zee, maar het is zeker een leuke ervaring. Zonnen, beachvolleyballen, lekker eten en drinken kan allemaal op de Nederlandse stranden. En als je liever iets actievers en uitdagenders wilt doen, kun je bijvoorbeeld een sport als kitesurfen proberen. Het is het beste om hiervoor naar een kitesurfschool te gaan, zoals de Kitesurfschool Zeeland. Bij plekken zoals de Kitesurfschool Zeeland kun je ook als complete beginner terecht.

Wandelvakanties in eigen land

Stel je bent niet zo van het strand, dan zijn er ook voor jou allerlei andere opties in Nederland. Als je houdt van wandelen, of hiken, dan kan dat natuurlijk ook over het strand. Maar ook door meer begroeide gebieden. In Nederland hebben we prachtige heides met paarse bloemen. Ook hebben we polders waar je mooie wandelingen door kunt maken. En ook allerlei bossen, zoals bijvoorbeeld de Biesbosch. Veel bossen in Nederland zijn uniek, namelijk omdat ze een beetje duinachtig zijn. De ondergrond is daar van zand, waardoor je een ander soort landschap krijgt dan op andere plaatsen.