FCC Flying Devils

Sport Blog

Je goed voorbereiden op outdoor avonturen

Als je graag outdoor avonturen maakt, is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. Door je goed voor te bereiden, voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Denk hierbij aan het water dat halverwege op is, te weinig eten bij je hebben of te lang doorgaan met het avontuur waardoor je de weg naar huis niet meer goed kunt vinden. In dit artikel geven wij enkele handige tips zodat jij optimaal voorbereid bent!

Draag de juiste kleding

Een heel belangrijk onderdeel bij een outdoor avontuur is natuurlijk het dragen van de juiste kleding. Of je nu gaat hardlopen, trailrunnen, wandelen door de bergen of iets anders, de juiste kleding is onmisbaar. De juiste kleding is gemaakt van vochtafvoerende materialen. Deze materialen drogen snel en zorgen ervoor dat je niet snel gaat zweten. Je kunt eenvoudig alle hardloopspullen voor heren online bestellen. 

Neem voldoende water mee

Water is een echte must als je buiten op pad gaat, wat de omstandigheden ook zijn. Je kunt investeren in een speciaal hydratatievest, handige waterflessen die je goed vast kunt houden of speciale heuptasjes met waterflessen. Hierdoor ga je nooit zonder water op pad en heb je altijd voldoende water bij je. 

De juiste voeding voor jouw avontuur

Als je voor minder dan een uur op pad bent, heb je vaak niet meer nodig dan slechts een of twee energierepen. Ga je langer dan een paar uur onderweg? Dan is het verstandig om voldoende voeding met je mee te nemen. Denk hierbij aan fruit, broodjes, repen of kauwtabletten. Het is vooral een kwestie van uitproberen wat je precies het lekkerst vindt tijdens jouw outdoor avonturen. De een vind gels of kauwtabletten er lekker, maar veel mensen hebben de voorkeur voor hartiger voedsel zoals een boterham of een handje noten.  

Een horloge

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende slimme horloges verkrijgbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld horloges die jouw locatie bij kunnen houden, zogenaamde GPS horloges. Deze horloges zijn ideaal tijdens een outdoor avontuur, aangezien je altijd kunt zien waar je vandaan komt en waar je heen moet. Hierdoor kun je bijna niet meer verdwalen!