FCC Flying Devils

Sport Blog

Oefeningen op de halterbank

Actief bezig met sporten? Dan heb je vast al weleens van de halterbank gehoord. Op de halterbank is het mogelijk meerdere soorten oefeningen uit te voeren. Benieuwd welke dat zijn? Mooi! Ik ga ze namelijk even op een rijtje zetten.

1. Bench press (bankdrukken)

Een van de bekendste oefeningen om uit te voeren op de halterbank. Het gaat bij deze voornamelijk dat de nadruk ligt op het trainen van de borst. Hoewel ook de armen, schouders en buik ook getraind worden door bankdrukken. Deze oefening is dan ook niet te missen als je de halterbank gebruikt.

2. Lat pulldown

Voor het uitvoeren van de lat pulldown is wel een uitgebreide versie nodig van de halterbank. Deze optie kan je er vaak bijkopen. De lat pulldown is een oefening waar het sterker maken van de rug centraal staat. Echter train je ook met deze oefening de buik en de armen.

3. Preacher curl

Een veel voorkomende uitbreiding bij een halterbank is de mogelijkheid tot de preacher curl. Bij deze oefening train de biceps. Door de extra pads onderin is het onmogelijk mee te bewegen waardoor er volledige focus ligt op de bicep. Mocht het te licht worden is de aankoop van extra gewichten handig om jouw progressie voort te zetten!

4. Leg extension

Wil jij een brandende pijn in je benen? Dan is de leg extension de perfecte oefening voor jou. Bij deze oefening is er ook een uitbreiding vereist van de halterbank. Met de leg extension ligt voornamelijk de focus op de voorkant van het bovenbeen. Je kan de oefening uitvoeren door één been te gebruiken en om te wisselen. Of door beide tegelijk te doen! Let op: bij de tweede optie is er wel een hoger gewicht nodig.

Halterbank voor thuis

Heb je na het lezen het gevoel dat de aanschaf van een halterbank voor thuis jouw sportprogressie kan verbeteren? Leuk! Zelf heb ik mijn halterbank van Tunturi. Zij beschikken over allemaal verschillende fitnessapparaten met hoge kwaliteit. Wil jij meer weten? Klik dan op halterbanken voor de verschillende uitvoeringen!

https://www.tunturi.com/nl/